Het behalen van je heftruck certificaat?

Wie vandaag de dag als heftruckchauffeur aan de slag wil, had geen betere tijd kunnen kiezen. Grote bedrijven, zoals bouwbedrijven met flinke loodsen, zitten te schreeuwen om goede heftruckchauffeurs. Als je nu solliciteert op een functie van heftruckchauffeur, is de kans op slagen dan ook zeer groot. Je moet voor dit werk alleen wel een heftruck certificaat hebben. Als je dat (nog) niet hebt is er geen reden tot paniek. Je kunt namelijk altijd eerst de opleiding volgen voordat je gaat solliciteren. Sterker nog: de wens om personeel is zó groot dat er vaak zelfs mensen worden aangenomen terwijl ze nog geen heftruck certificaat hebben. Je kunt in veel gevallen dus je certificaat halen terwijl je al betaald aan het werk bent. Hoe fijn is dat?

Waarom een heftruck certificaat?

In magazijnen en op bouwplaatsen worden vaak veel gigantische en loodzware producten en goederen opgeslagen en vervoerd. Sommige van deze goederen bevatten zelfs gevaarlijke en giftige stoffen. Het is bij de wet verplicht om daar een gecertificeerde heftruckchauffeur voor aan te stellen. Het besturen van een heftruck is namelijk een vak apart dat op de juiste manier moet gebeuren om veiligheid te kunnen garanderen. Een heftruck certificaat is niet alleen bedoeld om ervoor te zorgen dat iemand goed een heftruck kan besturen, het is ook bedoeld om ervoor te zorgen dat iemand goed met gevaarlijke situaties en calamiteiten om kan gaan.

Heftruck certificaat bemachtigen

Heb je de heftruck opleiding met succes afgerond? Dan ontvang je een officieel heftruck certificaat en ben je een officieel gediplomeerd heftruckchauffeur! Je hebt dan alle kennis en vaardigheden in huis om een heftruck veilig te besturen. Ook weet je nu welke gevaren er op de loer liggen in een magazijn of op een bouwplaats. Daarnaast is jouw heftruck certificaat een verzekering voor je werkgever dat er op de werkvloer alles aan gedaan is om veilig werken te garanderen.

Kennis van de regels

Wie een heftruck certificaat op zak heeft, is op de hoogte van de meest recente regels en wetten die gelden voor het besturen en bedienen van een heftruck. Dat is een heel veilig idee!

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws op het gebied van cursussen, opleidingen en certificaten? Houd dan vooral onze blogpagina in de gaten. We posten regelmatig leuke nieuwe blogs en artikelen.