Wil jij een communicatie cursus volgen?

Goed communiceren is van groot belang, het volgen van een communicatie cursus is dan ook voor iedereen een aanrader. Het lijkt zo eenvoudig, praten met elkaar. Maar praten is niet hetzelfde als effectief communiceren. Je zult er versteld van staan hoe vaak een boodschap niet goed over komt. Een communicatie cursus kan jou hierbij helpen. Er zitten natuurlijk verschillende aspecten aan communiceren en er zijn verschillende soorten gesprekken die je in het dagelijks leven moet voeren. In een goede training komen al deze aspecten en al deze verschillende soorten gesprekken aan bod. Zo kun jij al je communicatietechnieken verbeteren.

Wat leer je in een communicatie cursus?

Zoals al gezegd is communiceren een heel breed begrip, er zijn veel verschillende soorten gesprekken die je kunt en soms ook moet voeren in je dagelijks leven. Denk aan:

  • functioneringsgesprekken
  • feedback geven
  • slecht nieuws gesprekken

In een communicatie cursus kan op al dit soort zaken ingegaan worden. Je leert dan hoe je bijvoorbeeld feedback kunt geven op zo’n manier dat je boodschap goed overkomt, zonder dat de ander zich aangevallen of gekwetst voelt. Kritiek op een opbouwende manier brengen kan immers best lastig zijn, niet iedereen is hier van nature goed in. Ook in functioneringsgesprekken moet je vaak zaken bespreken die beter zouden kunnen. Als jij in jouw functie regelmatig een functioneringsgesprek moet voeren, dan is het dus zeker aan te raden om een communicatie cursus te volgen om te leren hoe je dit op de beste manier aanpakt. Daarnaast moet je in verschillende functies soms ook slecht nieuws gesprekken voeren. Je moet als leidinggevende bijvoorbeeld iemand ontslaan of je moet als arts aan een patiënt vertellen dat deze een ernstige ziekte heeft. Het maakt heel veel uit hoe je het gesprek aangaat. Als je zeker wilt weten dat je dit op de juiste manier aanpakt, dan is een communicatie cursus echt een aanrader.

Dagelijks leven

Nu lijkt het misschien alsof het alleen voor je werk handig is als je een communicatie cursus volgt, maar ook in je dagelijks leven kun je hier veel baat bij hebben. Als je bijvoorbeeld leert om op een goede manier door te vragen of de juiste vragen te stellen tijdens een gesprek, kunnen jouw contacten met anderen sterk verbeteren. En ook tijdens je vrijwilligerswerk bijvoorbeeld kun je hier veel aan hebben. Het is dan ook voor iedereen eigenlijk wel een aanrader om hier eens mee aan de slag te gaan! Wil jij graag een communicatie cursus volgen, dan kun je hiervoor terecht bij Anker & Kompas. Zij bieden jou uitstekende trainingen op dit gebied aan. Een verschil met andere aanbieders op dit gebied, is dat zij altijd vragen om een intake-formulier in te vullen of een intake-gesprek te voeren. Daarin kun je aangeven welke punten jij zelf graag specifiek zou willen verbeteren. In de training kan daar dan aandacht aan gegeven worden en eventueel kunnen er ook achteraf nog coachingsgesprekken gevoerd worden om juist aan deze punten aandacht te geven. Zo kun jij jezelf ook echt verbeteren! Anker & Kompas is dan ook een uitstekende keus als jij een communicatie cursus wilt volgen.