5 tips voor als je online een cursus power BI wilt volgen

Ben jij op zoek naar een baan en wil je je CV verrijken met kennis van Power BI? Dan is een online cursus een goede manier om te leren. Maar waar begin je? En hoe zorg je ervoor dat je het meest haalt uit je cursuservaring? In deze blog geven we je vijf tips om het beste uit je online Power BI cursus te halen.

Kies de juiste cursus voor jouw kennisniveau

Het is belangrijk om de juiste cursus te kiezen voor jouw niveau van kennis. Als je een cursus Power BI wilt volgen kan dat op verschillende niveaus: van beginners- tot meer gevorderde niveaus. Als beginner is het belangrijk om een ​​cursus te vinden die je stap voor stap door de basisprincipes leidt, terwijl meer gevorderde gebruikers vaak zoeken naar cursussen die hen naar het volgende niveau tillen en nieuwe technieken en vaardigheden leren.

Stel doelen

Voor je begint doe je er goed aan jezelf specifieke doelen voor je cursuservaring. Wat wil je leren? Ben je op zoek naar een algemeen begrip van Power BI of wil je je concentreren op specifieke functies? Door doelen te stellen en deze bij te houden terwijl je leert, zul je je beter kunnen concentreren en meer zelfvertrouwen kunnen opbouwen.

Structureer je leerproces

Online cursussen kunnen flexibel zijn en ze kunnen leren in je eigen tijd en tempo mogelijk maken. Maar hoewel het verleidelijk kan zijn om de cursus te doorlopen op het moment dat het jou uitkomt, kan een meer gestructureerde aanpak resulteren in een effectiever gebruik van je tijd en een prettigere cursuservaring. Plan een vast tijdstip per week in om te leren, zodat je gemotiveerd blijft en een goede voortgang blijft boeken.

Word lid van online communities

Een van de mooiste dingen van online cursussen is het feit dat je de mogelijkheid krijgt om deel te nemen aan online communities die zijn opgezet door je instructeurs of door medecursisten. Dit is een mooie manier om in contact te komen met mensen die dezelfde interesses hebben en om feedback en ideeën met ze te delen.

Breng het cursusmateriaal in de praktijk

Breng de inhoud van je cursus in de praktijk. Het creëren van een eigen project met behulp van Power BI is een mooie manier om de inhoud van de cursus in je op te nemen. Het bouwen van een eigen dashboard, model of rapport is niet alleen een mooie manier om te oefenen, maar kan ook als aanvulling op je portfolio dienen.

Als je gewoon praktisch aan de slag wilt, klik dan hier. Je komt dan op de site van Learnit terecht. Learnit staat bekend om zijn kwalitatief goede cursussen, waar je dingen leert die in de praktijk zijn waarde snel bewijzen. Wil je dus niet te veel tijd kwijt zijn aan het zoeken van een geschikte cursus, kijk dan eens bij Learnit op de site.

Conclusie

Door de juiste Power BI-cursus te kiezen, doelen te stellen en gestructureerd te leren, lid te worden van online communities en de cursusinhoud in de praktijk te brengen, kun je de meeste waarde halen uit je online cursus. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe baan of meer wil leren om binnen je huidige rol beter tot je recht te komen, een online cursus Power BI is een goede manier om je kennis te vergroten en je CV uit te breiden.