Heb je altijd al willen werken voor KLM? Nu is het je kans! KLM is op zoek naar nieuwe medewerkers en garandeert nu al de baan van je dromen. Zoek via onze website snel en eenvoudig naar vacatures bij KLM en solliciteer direct. Voordat je echt aan boord kunt stappen op vaste basis moet je wel even een test doen om aangenomen te worden. Door het vaak oefenen van de capaciteitentest KLM komt het vast goed en zit jij binnenkort in het vliegtuig, op weg naar je droombaan!

Hieronder verschillende onderdelen van de test:

Abstracte figuren

In dit onderdeel van de test krijg je abstracte figuren te zien. Je krijgt hierbij een reeks figuren te zien. Het laatste figuur is onbekend en dat is het aan jou om het juiste figuur te kiezen wat daar bij past. In de verschillende figuren is een patroon te zien en het is aan jou om juist dat patroon te ontdekken. Met deze test kan KLM. zien hoe abstract iemand kan redeneren en hoe ermee gehandeld wordt.

Numeriek redeneren

In dit onderdeel krijg je tabellen en grafieken te zien met bijbehorende vragen. Het antwoord is te vinden in de tabellen en grafieken. Echter kan er wel wat reken werk bij te pas komen. Dus pak er voor de zekerheid een rekenmachine en kladpapier bij, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Met deze test wordt je vermogen om inductief te redeneren gemeten, maar ook gekeken naar je vermogen om begrijpend te lezen en te rekenen.

Verbaal redeneren

Tot slot dit onderdeel: verbaal redeneren. Hierbij wordt de verbale intelligentie van iemand getest. Het vermogen om relaties tussen woorden te kunnen leggen. Aan de hand van analogieën wordt dit getest. Twee paren van woorden die allebei hetzelfde verband hebben. In deze test worden twee woorden weggelaten waarna de taak voor de kandidaat is om de juiste woorden te kiezen. Let op: bij dit onderdeel is er een tijdslimiet van 50 seconden per opdracht!

Mis deze geweldige kans niet en zet vandaag nog de eerste stap naar jouw droombaan!

Bron: Assessment training