scholieren

Studenten worden bijgestaan door de overheid door bijvoorbeeld subsidies en tegemoetkomingen. Zo kunnen studenten een zorgtoeslag ontvangen waar een gedeelte van de maandelijkse zorgverzekeringspremie mee betaald kan worden. Wanneer iemand een vervolgopleiding gaat volgen zal de overheid ook een tegemoetkoming geven. Dit wordt ook wel de ‘Tegemoetkoming scholieren’ genoemd. Deze zal studenten helpen bij het financieren van spullen die voor de studie gekocht zullen moeten worden. Hierbij kun je denken aan het aanschaffen van boeken en leermiddelen en het betalen van het collegegeld.

 

scholierenDeze tegemoetkoming scholieren kan in twee tegemoetkomingen onderverdeeld worden, namelijk in de basistoelage en in een aanvullende toelage. De OV chipkaart staat los van de tegemoetkoming scholieren. Het is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie op welke tegemoetkoming scholieren je recht hebt. Helaas zal niet iedereen voor deze tegemoetkoming in aanmerkingen komen aangezien hier een aantal voorwaarden aan vast zitten. Hierbij kun je denken aan de hoogte van het maandelijkse inkomen.

 

Dit houdt in dat wanneer je boven een bepaald bedrag als student verdient het recht op de tegemoetkoming van scholieren zal vervallen. Maar dit is tevens afhankelijk van wat beide ouders verdienen. Als beide ouders een laag inkomen hebben zal een student een hoger bedrag maandelijks ontvangen. Dit geldt ook als de student zelf maandelijks weinig tot niets verdiend. Naast het inkomen van beide ouders en de student zelf zal de tegemoetkoming scholieren nog van vele andere factoren afhankelijk zijn.