Heb jij binnenkort je rijexamen en ben je erg zenuwachtig hiervoor? Dan is het wel even fijn om wat tips op een rij te krijgen die de zenuwen voor jou iets minder erg maken. In dit artikel gaan wij jou dan ook enkele tips geven die ervoor zorgen dat je dus minder zenuwachtig wordt en je rijexamen in één keer gaat halen.

Probeer goed te slapen

Dit klinkt natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Maar probeer niet té laat naar bed te gaan. Ga iets eerder naar bed dat je normaal gaat, zodat je net dat extra uurtje slaap kunt pakken en extra uitgeslapen bent voor je examen. Probeer ongeveer een uur of 8 of 9 slaap te pakken.

Eet verstandig

Een van de belangrijkste tips praktijk examen auto is dat je goed eet van te voren. Het laatste wat je wilt is dat je heel erg slap bent om het moment dat je examen begint. Slapheid zorgt er weer voor dat je minder alert bent en kan het dus ook sneller zomaar fout gaan.

Draag comfortabele kleding

Zorg dat je op de dag van je praktijk examen zeer comfortabele kleding draagt. Wat is dit precies? Nou hierbij kun je denken aan een niet te strakke broek, maar lekker los. Niet je nieuwste schoenen aan doen, maar schoenen die je lekker vindt zitten. Zorg ook ten slotte dat je niet te warm gekleed bent. Warme kleding gaat ervoor zorgen dat je in combinatie met de zenuwen heel erg gaat zweten, wat betekent dat je opeens niet heel comfortabel meer bent en je dus niet lekker in je vel zit. Dit geeft onnodige stress en dien je uiteraard te allen tijde zien te voorkomen.