De volgende stap maken als bedrijf

Opschalen en groeien, dat is het ambitie van veel bedrijven. Maar hoe je je groei in goede banen moet leiden is toch erg belangrijk. Dus heb je als eigenaar van een bedrijf de ambitie om te groeien lees dan verder voor een aantal leuke tips!

1. Duidelijk doel voor ogen

Zorg dat je een duidelijk doel hebt voor ogen! Het begint natuurlijk met de richting die jij op wilt met het bedrijf. Dus als je het nog niet gedaan, neem pen en papier en schrijf duidelijk op waar je naartoe wilt.

2. Evalueer!

Als je op het punt staat om echt de volgende stap te maken, zorg dan dat je juiste sparringpartners hebt. Soms is het goed om professionals van buitenaf naar je onderneming te laten kijken en advies te geven. Op deze manier kun je goed evalueren, en keuzes maken hoe je verder wilt. Gelukkig kun je tegenwoordig hulp krijgen hierbij door een appreciative inquiry aan te vragen. Zo kun je een waarderend onderzoek aanvragen.

3. Ontwikkel een schaalbaar model

De meeste mensen beginnen een bedrijf met een goed doel voor ogen. Het probleem is dat veel van deze ondernemers niet goed nagedacht hebben over een business model. Daarom is het belangrijk om goed na te denken over een schaalbaar model. Zorg dat je kunt opschalen met hetgeen waar je goed in bent.

4. Vergroot je slagkracht

Ondernemen is een mensenspel, daarmee bedoel ik dat je hoog in moet zetten in je personeel. Zorg goed voor de mensen die zich inzetten voor je onderneming.