Het volgen van een EHBO cursus

Stel, je wilt graag mensen helpen als ze iets overkomt, maar je weet niet hoe. Dan kun je een EHBO cursus volgen. Dit kun je bijvoorbeeld ook bij G4S doen. We bieden je verschillende cursussen aan. Voor de beginnende cursist hebben we de reguliere EHBO cursus, die drie dagen duurt. Je maakt tijdens deze cursus kennis met de verschillende facetten van EHBO en sluit de cursus af met een examen. Als je voor dit examen slaagt, kom je in het bezit van een EHBO certificaat dat erkend wordt door het Oranje Kruis. Het examen zelf wordt afgenomen door een onafhankelijke examinator van het Oranje Kruis, ze zorgen voor de cursus.

Geldigheid certificaat
Het certificaat is twee jaar geldig en kan daarna verlengd worden. Daarvoor dien je wel een herhalingscursus te volgen. Ook deze bieden ze bij G4S aan. Je kunt een cursus op een van onze eigen locaties (verspreid door het land) volgen. Als je als werkgever meer werknemers wilt laten deelnemen aan een EHBO cursus, kun je er ook voor kiezen om de cursus op de eigen werkvloer te laten geven. Dan kan het geleerde direct in praktijk gebracht worden en kunnen de handelingen die je doet, meteen toegespitst worden op de situaties die zich in een bepaald bedrijf kunnen voordoen.

Toepassingen EHBO
Er bestaan veel onderdelen binnen EHBO. Je leert onder andere medische verschijnselen onderscheiden van elkaar zodat je zo snel mogelijk kunt handelen en de beste en snelste manier vindt om een persoon te helpen. Je leert bijvoorbeeld wat te doen bij een ongeval, maar ook wat je dient te doen als een kind iets ingeslikt of opgedronken heeft dat giftig is. Je leert de meest toegepaste handelingen wanneer je een verband aanlegt, maar ook wat je dient te doen als iemand een hatstilstand krijgt. En zo zijn er veel meer handelingen te noemen die allemaal binnen de 17 vastgestelde onderdelen van EHBO horen.

Kosten cursus EHBO
Een EHBO cursus kost bij G4S 579 euro exclusief Btw, maar in verschillende gevallen wordt dit door de zorgverzekeraar deels of geheel vergoed. Hoeveel er vergoed wordt, is afhankelijk van de manier waarop je verzekerd bent en bij welke maatschappij. Er zijn ook andere mogelijkheden voor vergoeding. Stel, je baas wil dat jij een EHBO cursus volgt. In dat geval zijn de kosten natuurlijk voor je werkgever.